Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az örök kedvenc: a natúr fa építőkocka

Alig akad olyan szülő, aki ne nézegetné szívesen felmenői gyerekkori fotóit, amiken rendre feltűnik egy olyan játék, ami minden korszakot túlélt: a natúr fa építőkocka. Hosszú évtizedek óta az egyik legnépszerűbb gyermekjáték, amelyhez semmi más nem kell, csupán a természetes alapanyag, a fa. Játéktrendek jönnek-mennek, a fa építőkocka mégis örök, hiszen strapabíró, rengeteg célra felhasználható és kiválóan alkalmas unaloműzésre.

Korábban gyakran otthon készítették el ezeket a játékokat, sőt, az olyan vállalkozó szellemű szülők, akik nem riadnak meg a kihívástól, akár ma is barkácsolhatnak otthon, de ha te inkább biztosra szeretnél menni, akkor válogass kedvedre natúr fa építőkockáink közül!

Azt vajon tudod, hogy miért jó a gyerekeknek ez a játék, és azt, hogy miért olyan töretlen a népszerűsége? Ennek próbálunk utánajárni ebben a blogbejegyzésünkben.

Miért jó a natúr fa építőkockával játszani?

Ha egy gyereket kérdezünk meg erről, feltehetően csak annyi választ kapunk, hogy mert élvezetes, sosem unalmas és sok mindent lehet vele kezdeni. Szülőként azonban nem árt tudnunk, hogy ez a játék nemcsak szórakoztató, hanem fejlesztő is, így gyermeked sok tekintetben fejlődik, miközben a kockákat pakolgatja.

Mutatjuk is, hogy micsoda varázslat történik a háttérben!

  • Javul az érzékelése és az észlelése, ahogy megismeri a különféle formákat.
  • Finommotorikája is fejlődik, hiszen a kis építőkockák sokszor aprólékos mozdulatsorokat kívánnak meg, ami együtt jár az egyre javuló mozgáskoordinációval is.
  • A különféle illesztgetésnek köszönhetően logikai gondolkodása is egyre fejlettebb lesz, és persze tudja gyakorolni a figyelem fenntartását, a koncentrációt is.
  • A szocializációs folyamatokat is előrelendíti, mert a natúr fa építőkocka rengeteg szerepjátékra és közös játékra ad lehetőséget.
  • A gyermek kapcsolódni tud a természethez még akkor is, ha épp egy szoba négy fala közé kényszeríti őt például az időjárás.
  • A természetes anyagok érintése pozitív gondolatokat indít el az agyban, így a fa építőkocka nagyszerű nyomot hagy az emlékezetében.

Gondoltad volna, hogy ennyi minden megtörténik egy ártatlan kockázás alkalmával?

Fa építőkocka: a végtelen lehetőségek tárháza

Persze nem csak a fa építőkocka nyújtotta játéklehetőségek tárháza végtelen, de még a fa építőkocka kínálatunk is annak tűnik, hiszen a natúr mellett számos más opció is választható.

Jóllehet a natúr fa építőkocka minden gyerekszoba alapfelszereltségéhez hozzátartozik, azért még sokféleképpen tudod bővíteni gyermeked játékarzenálját. 

A fa építőkockákat megtalálod színes és mintás kivitelben is, sőt akár rendelhetsz olyat is, melyre krétával tudtok rajzolni, de választhatsz fából készült szivárványt is, egyensúlyozó kavicsokat vagy éppen állat formájú kirakót, természetesen mindet fából készítve.

Adj a gyermekednek természetes játékokat!

Talán magyarázni sem kell, hisz ha jobban belegondolsz, te magad is kapásból tudod a választ, hogy melyik a jobb: műanyag kütyüket fogdosni egész nap vagy pedig a természetes alapanyagokból készült játékokat? Ugye nem is olyan nehéz eldönteni, melyiknek kellemesebb a tapintása, melyikkel nagyobb élvezet játszani?

Tudatos szülőként nem is kérdés, hogy te magad is úgy szeretnéd a legjobbat megadni a gyermekednek, hogy közben minél kisebb kárt tegyél a bolygóban, így ha játékvásárlásra adod a fejed, válassz természetes és vidám játékaink közül!

Az oldal tetejére