Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<< SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL  >> << SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL >>

Jenga torony, amit a család apraja-nagyja imád

Szent meggyőződésünk, hogy a jenga torony egyetlen háztartásból sem hiányozhat, mert bár nem olyan rég tört be a hazai játékvilágba ez a fatorony építős játék, mégis rendkívüli gyorsasággal lopta be magát minden generáció szívébe.

Kevés olyan játék létezik, amiért ennyire rajonganak kicsit és nagyok, amit élvezetes egyedül vagy akár társaságban is játszani, ezért aztán ha igazán jót akarsz magatoknak, minél előbb beszerzed ezt a fantasztikus természetes alapanyagból készült játékot!

De miről is szól pontosan a jenga torony?

Aligha létezik olyan ember, aki ne ismerné a jenga torony szabályait, de azért mégis röviden összefoglaljuk a jenga lényegét. Adott egy apró részekből felépített fatorony, amelynek elemeit egymás után kell kihúzkodni úgy, hogy a torony ne omoljon le. Akinél leomlik, természetesen az lesz a vesztes, már ha ennek a játéknak létezik vesztese.

Ugyanis ez a játék észrevétlenül fejleszt egész sok mindent. Többek között javul a gyermek finommotoros mozgása és mozgáskoordinációja, hiszen nagyon apró és lágy mozdulatokkal lehet csak sikeresen faelemeket kihúzni a toronyból. Itt a porcelánbolti elefánt labdába se rúghat!

Fejleszti a stratégiai és logikai gondolkodást, amely rendkívül fontos lesz majd a későbbiek során az élet megannyi területén. A gyermek megtanul mérlegelni, hiszen az elemeket is úgy fogja tudni kivenni, hogy felvázol magában több lehetőséget, végiggondolja, hogy melyik milyen következményekkel járhat, és megpróbál amellett dönteni, amely a legkevésbé jelent kockázatot a célját illetően. Zárójelben jegyezzük meg, hogy sokszor a felnőtteknek sem árt egy kis minitréning ebben, úgyhogy bármikor érezzék magukat ismét gyermeknek, és kezdjenek bele a játékba!

A játék, amely összekovácsolja a családot

Ezzel el is érkeztünk a logikai fejlesztés mellett a másik hatalmas csodáig, amelyet ez a természetes és vidám játék nyújt, ami nem más, mint a közösségi élmény.

Ma, amikor a családok az egész napjukat egymástól külön töltik, amikor alig fér bele egy napba pár percnyi tartalmas és nyugodt beszélgetés, akkor megnövekszik a minőségi közös idő értéke.

A gyermekek emlékezetébe mélyen belevésődik minden olyan alkalom, amikor az édesanyjuk vagy az édesapjuk, ideális esetben mindkettejük leülnek, és félretéve mindent, csak rájuk koncentrálnak. Ha veszed a fáradságot, és leteszed a telefont, a konyharuhát, a laptopot, és nekiállsz jengázni a gyermekeddel, akkor a hétköznapok csodáját nyújtod a számára, amely jócskán feltölti a kis örömraktárait.

Éreztesd a gyermekeddel, hogy fontos számodra az együtt töltött idő, és ha naponta csak tíz percet tudsz rászánni, abba egy jengaparti pont belefér, aminek a végén természetesen harsány kacajok jelzik, valakire rádőlt a vár!

 

A fa már önmagában is egy csoda!

Mi a Vidám Játék webáruháznál szentül hiszünk abban, hogy a gyermekek a legjobbat érdemlik, és ez a játékok terén nem más, mint a természetes alapanyagokból készült termékek, amelyek már tapintásra is sokkal pozitívabb érzéseket indítanak el a gyermekben, mint a silány minőségű műanyag változatuk.

A jenga torony gyakorlatilag a fa építőkocka egy továbbfejlesztett és közösségi élménnyé tett változata, amely a fejlesztés mellett nagyszerű szórakozást is biztosít a család minden tagja számára.

Tedd hát bátran a kosaradba a jenga tornyot, majd nézz körül webshopunk virtuális polcain, és add meg a gyermekednek a legtöbbet, amit csak lehet: a minőségi játékot és a minőségi időt!

Az oldal tetejére