Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Finommotorika-fejlesztő játékokat keresel?

Az első pár hónap alatt a babád megszokja, hogy a pocakod védőburka után a világban találja magát, ahol megannyi érdekesség van. A nézelődés és az elnagyolt mozgások után jöhetnek a finommotorika-fejlesztő játékok, amelyek megtanítják gyermekednek az apróbb mozdulatokat. Persze mindez játékos módon történik, így a gyermek észrevétlenül fog fejlődni, és egyre finomabb, apróbb mozdulatokra lesz képes, miközben a szemének és a kezének a mozgását is össze tudja hangolni.

Ez a későbbiek során az iskolai előmenetel miatt lesz fontos, de igazából a mindennapi élethez is elengedhetetlen, hogy megfelelő finommotorikus képességgel rendelkezzen  a gyerkőc.

Persze a világért sem szeretnénk senkit riogatni, hogy holnaptól azonnal kezdjen “komoly fejlesztésbe”, csupán fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy ez egy roppant fontos terület, és érdemes odafigyelni arra, hogy a megfelelő finommotorika-fejlesztő játékokat adjuk gyermekünk kezébe.

Milyen finommotorika-fejlesztő játékok léteznek?

A kínálatunkban kapható építőkockák és egyensúlyozó kavicsok mind-mind a finommotorika fejlesztését hivatottak elősegíteni - többek között.

Így ha nagy aggodalmadra nem szeret rajzolni a csöppség, nem hajlandó ceruzát, zsírkrétát vagy ecsetet a kézbe fogni, akkor sincs semmi baj!


Egyensúlyozó kavicsok fajáték

Kosárba

Az építőkockák és az egyensúlyozó kavicsok használata közben finomul a kézmozgás, valamint fejlődik a stratégiai gondolkodás is amellett, hogy megtanulja elviselni a kudarcot a lurkó, vagyis azt, amikor a felépített torony leborul és újra kell építeni.

Hasonlóan nagy segítség az egyensúlyozó kavics, ami kifejezetten azt erősíti, hogy megtanulja a gyermek az egyensúlyozást, valamint azt is, hogy hogyan helyezheti úgy a tárgyakat, hogy valóban egyensúlyi helyzet álljon elő.

Persze szinte minden játék fejleszti a finommotorikát, így akár a hangszerek mellett is dönthetünk.

De nemcsak boltban vásárolható játékok léteznek, otthon is rengeteg fejlesztő tárgy vár ránk!

Tudunk otthon is segíteni?

Erre a kérdésre éppen ezért igennel tudunk felelni.

Számos olyan dalocska, mondóka és versike létezik, amelyeket dalolva, szavalva ujjakat, karokat kell mozgatni és összehangolni. Gondolj csak a klasszikus Csip-csip-csókára vagy az Ez elment vadászni ujjakat mozgató játékára!

Persze süthetünk gyurmát is, ami szintén roppant hasznos, de akár egy szívószál, buborékfújó vagy éppen száraztészta, borsó és bab segítségével is kezdhetünk olyan játékokba, amelyek finomhangolni képesek gyermekünk mozgását, miközben ő természetesen nagyon jól szórakozik.

Vissza az alapokhoz!

Néha, amikor valamiért nagyon nem halad jól a gyermek a fejlődésben, érdemes visszamenni az alapokig. Sokszor a kúszás vagy a mászás szakaszának kimaradása okozza a problémát, vagy épp a nagymozgások (hintázás, csúszdázás, labdázás vagy mászókázás) terén van pótolnivalónk.

Végezetül szeretnénk megnyugtatni, hogy óvoda végéig bőven van időtök, illetve úgyis szakemberek kezében van a gyermeked nap mint nap, ők pedig tökéletesen átlátják erősségeit és gyengeségeit, és ezekhez mérten tudják fejleszteni, valamint tudnak tanácsot adni azt illetően, hogy mit hogyan csináljatok otthon. Sokszor egészen apró dolgokat kell csak bevezetni a mindennapokba,  így valóban azt mondjuk, hogy aggodalomra semmi ok!

Ha azonban még az óvoda előtt jártok, vagy épp kis- vagy középső csoportos a gyermeked, akkor mindenképp érdemes a fentebb említett játékok közül beépíteni minél többet a hétköznapokba!

Ha úgy érzed, mégis elakadtál, fordulj hozzánk bizalommal!

 

Az oldal tetejére