Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fa játék hangszer, minden gyermek álma

Aligha akad annál univerzálisabb játék, mint a fa játék hangszer. Nemtől és szinte kortól függetlenül mindenkinek örömet okoz, hiszen a zene, a közös zenei élmény nem kötődik sem nemhez, sem életkorhoz.

A zenei nevelés fontos eleme a gyermek fejlődésének, fejlesztésének, és talán nem meglepő, hogy már a várandós édesanyáknak is azt tanácsolják, hallgassanak minél több zenét, hiszen tudományosan bizonyított tény, hogy a magzatok már a pocakban hallják a dallamokat, amelyek kifejezetten jó hatással vannak rájuk.

Ha belegondolsz, ebben igazán semmi meglepő sincsen, hisz a saját bőrödön is tapasztalhatod, mennyire meg tud nyugtatni, vagy épp mennyire fel tud pörgetni egy-egy zenei darab, hát még ha te magad kelted életre a hangokat!

Nagyszerű közös élmények forrása a zene

Talán mondani sem kell, hogy a zene minden gyermek-szülő kapcsolatot elmélyít. Persze a klasszikus játékok is hasonlóan tesznek, hiszen a fa építőkocka számtalan funkciónak megfelel, néha azért nem árt átlépni a jól megszokott kereteket.

A zene ráadásul kortalan, így akár már a fogantatás pillanatától lehet közös élmény!

Míg az első időkben a saját hangod lesz az, amely fontos szerepet játszik az altatók dúdolása során, addig napról napra bővül majd a repertoár.

Jönnek a mozgáshoz köthető dallamok, amelyek járásra buzdítanak, vagy épp a babádnak segít felismerni a saját testrészeit. Ezeket követik a megzenésített klasszikusok, hiszen melyik gyermek ne imádná például Weöres Sándor Csiribirijét?!

A közös zenélés, mondókázás közben gyermeked észrevétlenül fejlődik, miközben fantasztikus bulihangulat kerekedik a gyerekszobában. Nem győzzük hangsúlyozni, a fejlesztés soha nem direktben kell, hogy történjen, csodás játékok egész arzenálja vár arra, hogy gyermeked különféle készségeit játék közben fejlessze.

A lágy altatók, ritmusos mondókák és dalocskák után hamar eszkalálódik a helyzet, és a gyermek már saját maga is szeretné kivenni a részét a zenélésből.

Milyen fa játék hangszereket ajánlunk nektek?

Ilyenkor a lehető legjobb, amit tehetsz, az az, hogy természetes alapanyagokból készült hangszereket adsz a kezébe, amellyel saját maga is fog tudni zenélni.

Persze a játékboltok polcai roskadoznak a műanyag, sokszor rendkívül silány minőségű játék hangszerektől, de óva intünk ezektől, hiszen aligha akad lelombozóbb élmény annál, mint hogy nem lehet megszólaltatni a hangszert, vagy épp hogy az első sláger előadása során tönkremegy a szerkezet.

Éppen ezért javasoljuk a fa játék hangszereket minden tudatos szülőnek, hiszen a fából készült játékok tartósak, strapabíróak, és többet kibírnak műanyag társaiknál.

A külcsínről azonban itt sem kell lemondanod, így a rókás vagy nyuszis csörgődob, az állatmintás fagitár vagy a nyuszis és rókás rumbatök között kisfiúk és kislányok is megtalálhatják a saját ízlésüknek megfelelő darabot.

Hidd el, minden kisgyermek arca felderül, ha rájön, ő maga is tevőlegesen részt tud venni a lármázásban!

Indulhat a buli?

Nos, egy valamit megígérhetünk: ha a hangszereink beköltöznek az otthonodba, alig akad majd olyan nap, amikor ne kerekedne egy-egy fantasztikus buli a gyerekszoba falai között, csak legyen szomszéd, aki bírja!

A vidámságban eltöltött zenés percek örök nyomot hagynak gyermekedben, nemcsak a fejlesztőjáték, hanem közös élmény szempontjából is.

 

Ne hagyd hát ki ezt a fantasztikus lehetőséget, mihamarabb alapítsátok meg saját zenekarotokat, és hadd szóljon! Ha szükségetek lenne egy menedzserre, mi kérdés, kérés esetén állunk rendelkezésetekre!

Az oldal tetejére