Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Emlékezetfejlesztő játékokat keresel?

A gyerekeknél jobb és rosszabb memóriája senkinek sincs, és felnőttként napjában milliószor rácsodálkozhatunk, hogy tud valami ennyire jól és ennyire rosszul működni egyszerre. Hisz milyen klasszul működik, amikor egy apró részletre visszaemlékszik egy két évvel korábbi kirándulásról, és milyen rosszul, amikor két perc alatt elfelejti, hogy összepakolni indult, nem játszani! Éppen ezért nem árt, ha ilyenkor bevetjük az emlékezetfejlesztő játékokat, csak úgy, a biztonság kedvéért.

Mai blogbejegyzésünkben annak járunk utána, hogy mit tudsz tenni annak érdekében, hogy a gyermeked emlékezetét a lehető legjobban fejleszd!

A figyelem és az emlékezet együtt jár!

Ha elkezdesz olyan játékokat keresni a neten, amik a memóriát hivatottak megtámogatni, akkor szinte mindenhol felbukkan vele együtt a figyelem is, és végül is a kettő valóban egymást kiegészítve működik, hiszen csak arra tudsz emlékezni igazán jól, amire oda is figyeltél.

Természetesen nem elvárható a gyermekektől, hogy hosszú perceken át figyeljenek, de ha csak pár perc erejéig megy, az már jó kiindulási alap, amelyet a memóriát és figyelmet fejlesztő játékainkkal még tovább tudtok növelni.

A gyermekek másként figyelnek: nézd meg, amikor elmélyed egy játékában, hosszú percekre kivonja magát a forgalomból. Vagy amikor elmélyülten babrál valamit, miközben te olvasol neki, ám ha abbahagyod, azonnal kizökken és szól, hogy folytasd.

Mindazonáltal nem árt célirányosan trenírozni őket egy kicsit, hogy szépen fokozatosan megtanulják a figyelmüket egy-egy dologra összpontosítani. Ez a későbbiek során nagyon hasznos lesz, akár a hétköznapi életben, akár az iskolában.

Milyen emlékezetfejlesztő játékokkal készülj?

Talán mondanunk sem kell már, de mi csakis a játékos fejlesztésben hiszünk, amikor a gyermek játszik, és észrevétlenül fejlődik. A szülők és a mi felelősségünk, hogy olyan természetes alapanyagból készült vidám játékokat adjunk a kezébe, amivel ez meg is tud valósulni.

A dominó, az állatokból építhető piramis vagy az egyensúlyozó kavicsok is fantasztikus szolgálatot tesznek az ügy érdekében, de ha igazán tutira szeretnél menni, akkor a Bajo állatos fa memóriafejlesztő játékot biztosan beszerzed.

A szett 36 kockából áll, mindegyiken egy-egy állat látható - kedvesen és finoman ábrázolva. Természetesen mindegyik állatból kettő szerepel a játékban, így a klasszikus felforgatós memóriajáték is játszható vele, bár a felhasználásának csak a képzelet szab határt. Izgalmas kaland veszi kezdetét akkor, amikor mindegyik állatnak megpróbáltok párt vadászni.

Bár a játék alapvetően hároméves kortól ajánlott, akár kisebbek is játszhatnak vele, hiszen ők is szívesen nézegetik, pakolgatják majd ezeket a kis praclikra tervezett kockákat, és örülnek, ha párt találnak. A tizennyolc állatpár szinte végeláthatatlanul soknak tűnik - főleg egy totyogónak -, így biztos, hogy nem fog egyhamar ráunni a gyerkőc.

Ne felejtsd el megrendelni!

Tudatos szülőnek lenni nem egyszerű a mai világban, amikor megannyi gagyi és káros dolog kínálja magát, és nem is olyan könnyű odafigyelni mindenre. Az is meglehet, hogy te magad is háromszor felejted el megrendelni a gyermeked emlékezetfejlesztő játékát, ami persze nem is csoda.

A legfontosabb mégis az, hogy a sok teendő közepette mégsem feledkezel meg róla, és segítesz gyermekednek abban, hogy minél jobban teljesítsen, akár az oviban, akár később az iskolában! Válogass hát kedvedre nálunk!

Az oldal tetejére