Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<< SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL  >> << SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL >>

Állatos puzzle-t keresel? Megtaláltad!

Nincs egyszerű dolgod, ha gyermekednek állatos puzzle-t szeretnél vásárolni, hiszen ha csak beütöd a Google-be, temérdek ajánlat fog záporozni rád. Persze pár oldalt szívesen végignéz az ember, de azért senki sem szeretne napokat azzal tölteni, hogy a megfelelő minőségű kirakós játékot keresi.

Éppen ezért született a mai blogbejegyzésünk, hogy segítsen eligazodni a kirakók útvesztőjében, hogy mihamarabb összerakhasd a képet: melyik lesz a legideálisabb a gyermeked számára.

Milyen kirakókat találhatsz a kínálatunkban?

Nincs nehéz dolgod, ha logikai fejlesztőjátékot keresel a kínálatunkban, hiszen ahogy korábbi blogbejegyzésünkben is megírtuk, számtalan, fából készült logikai fejlesztőjátékot kínálunk a tudatos szülők szerencsés gyermekeinek. Ilyen játék többek között a puzzle, vagy magyarosítva a kirakó.

Ilyenkor talán elsőre mindenkinek a papírból készült 200, 500, 1000 vagy akár 5000 darabos kirakó ugrik be, ahol pazar külföldi városok, csodás tájképek, kedves állatok és még megannyi kép van elrejtve, ez azonban a kisebbek számára tökéletes élvezhetetlen.

Számukra kétféle kirakó létezik: az egyik a legkisebbeknek való, ahol egy falap mélyedéseibe kell beleilleszteni a megfelelő helyre az állatkákat, az autókat vagy más egyéb figurát. Ha sikerrel járnak az apró kezek, sokszor akár az adott állat vagy jármű hangja is a jutalmuk lesz.

A másik nagyon népszerű darab a fakockás változat, amelynek mindegyik oldala egy-egy rajzot rejt, és többféle módon ki lehet rakni, hogy szép és egybefüggő képet kapjon a gyermek. Ezt természetesen már a nagyobbacska gyerekek tudják igazán élvezni, akiknek már fejlettebb a logikai gondolkodása, ők több szempontból tudnak megvizsgálni és értékelni dolgokat.

Az egyik legnépszerűbb állatos puzzle, a Graffaló 

A játéktípus maga amúgy rendkívül nagy népszerűségnek örvend, s kiemelkedik közülük az ötletes Graffaló puzzle fajáték, hiszen akár két érdekes történet jelenetét is ki lehet rakni belőle.

A fakockák egy népszerű mesefigura, az éhes Graffaló és az okos kisegér köré épülnek, aki túljár minden erdei állat eszén. Az egyik legkedveltebb kortárs gyerekkönyv rajzai elevenednek meg a kockákon, így ha a könyvvel együtt “dolgozzátok” fel a gyermekeddel, akkor nemcsak a puzzle kirakásával fejlődik a gyermeked, hanem a történet elbeszélésével is fejleszthető játékosan a szókincse vagy akár az érzelmi intelligenciája is.

Mivel a lengyel Bajo gyártó felkészült minden eshetőségre, elvégre a gyerekek sok galádságra képesek, így a fakockák könnyen tisztíthatóak, hogy sokáig örömét lelje benne minden kis lurkó!

Válassz életkor szerint!

Szinte mindegyik játékkategóriában nagy jelentőséggel bír az, hogy a gyermeked életkorának megfelelő játékot válaszd, ez az állatos puzzle esetében is igaz. Hiszen egy túl könnyű játék hamar unalmassá, egy túl nehéz pedig frusztrálóvá válhat a gyerek számára. Bármelyik is legyen a helyzet, egyiknek sem a boldog és eredményes játék a végkifejlete, így mindig érdemes odafigyelni arra, hogy milyen életkort tüntettünk fel a játékszerek leírásánál.

Végezetül fontosnak tartjuk felhívni a figyelmedet arra, hogy a papír és a törékeny műanyag helyett jobban jársz, ha a természetes anyagokból, jelen esetben fából készült játékokat választod, hiszen azok időtálló darabok lesznek, amelyek akár generációról generációra örökíthetőek!

Nézz körül kínálatunkban, és ha bármilyen kérdésed felmerülne, ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségünk valamelyikén!

Az oldal tetejére