Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ügyességi golyós játékok: többet adnak, mint azt elsőre gondolnád!

Igen gyakran hajlamosak a szülők abba a tévhitbe esni, hogy csak a színes-szagos, sípoló-beszélő játékok azok, amelyek igazán képesek fejleszteni a gyermeket. Ezzel szemben nagyon sok hozzánk forduló szülő döbben arra rá, hogy az ügyességi golyós játékok varázslatosabb erővel bírnak, mint azt elsőre gondolni vélték.

Cégünk alapelve, hogy csak és kizárólag természetes alapanyagból készült játékokat forgalmazzunk, hiszen azoknál jobban nem segíti elő a gyermekek fejlődését semmi más. A mai blogbejegyzésünkben azt taglaljuk, miként segíti egy kedves és szórakoztató játék azt, hogy gyermekünk logikája fejlődjön!

Fejleszd a gyermek logikáját!

Mielőtt azt hinnéd, hogy hiperszuper modern játékokkal kezdünk bombázni téged, leszögezzük, hogy a gyermeked képességeinek és készségeinek a fejlesztése a legegyszerűbb játékokat igényli, sokszor olyanokat, amelyek már az évtizedek, sőt akár évszázadok alatt jócskán bizonyítottak.

Tudatos szülőként azonban fontos, hogy olyan játékokkal lásd el a gyermeked, amelyek többek között fejlesztik a logikáját, vagyis képessé teszik őt arra, hogy tudjon kritikusan gondolkozni, és a stratégiai gondolkodásnak hála végig tudja gondolni a cselekedeteit, valamint annak a következményeit. Ez a későbbi életben kifejezetten fontos lesz, ezért mindenképpen gondoskodj a célnak megfelelő játékszerekről.

Számtalan játék készült ebben a kategóriában, hiszen ki ne szeretné, ha gyermeke minél jobban tündökölne a logika területén, hiszen ez a későbbi tanulmányokat és munkatapasztalatokat nagyban meghatározza.

Miért válaszd az ügyességi golyós játékokat?

Sokszor maguk a szülők is megdöbbennek, hogy a gyerekeket mi szórakoztatja el. Órákig tudnak játszani egy papírdobozzal, miközben percek alatt megunnak egy zenélő-beszélő tanulóállatot.

Éppen ezért lehet nagyszerű választás az ügyességi golyós játékok egyik darabja, amely több funkciót is betölt a gyerekszobában.

Egyrészt szabadon lehet építeni, így bármikor lehet belőle kisebb-nagyobb vár, medvebarlang vagy éppen parkolóház, netalán autószerelő műhely.

Az pedig csak a hab a tortán, hogy a tetején el lehet engedni egy-egy golyót, és végig lehet követni, hogyan csordogál alá a kis golyó az építményen. Ok-okozat, cselekedet-következmény, jó kis lecke ez a gyermekeknek.

Mindezt pedig olyan szép, kellemes színekben, fa kivitelezésben kapják, hogy ember legyen a talpán, akit nem csábít a játék arra, hogy maga is gurítson egyet, és figyelje, ahogy a kis golyócskák elindulnak építményhódító útjukra. Még nekünk felnőtteknek is megjósolhatatlan hol fog földet érni, hát még a gyerekeknek!

Persze akad sok más olyan játék is, amely a logikát hivatott fejleszteni, hisz mint azt fentebb is írtuk, a logika lesz minden későbbi tanulási folyamat alapja.

Ezért aztán nyugodtan felszerelkezhetsz logikai hasábokkal, egyensúlyozó kavicsokkal, kirakókkal, nagyobbaknak puzzle-lel vagy épp számtanító hasábokkal.

Nem gond, ha elveszel a kínálatban!

Rengeteg fejlesztésre váró terület, kedves, színes, természetes és vidám játékok tömkelege, amiket legszívesebben mind a kosaradba pakolnál.

Csakhogy mindenképpen fontos szem előtt tartani, hogy milyen fejlesztés is ajánlott a gyermekednek, valamint azt is figyelni kell, hogy az életkorának megfelelő játékot vásárolj neki.

Ha úgy érzed, elvesztél, és nem tudod, hogy mit válassz, akkor fordulj hozzánk bátran, és munkatársaink a segítségedre lesznek!

Az oldal tetejére