Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<< SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL  >> << SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL >>

Miért nem nyílt még a gyerekeknek külön szerepjáték bolt?

Mi sem természetesebb annál, hogy a gyermekek egy bizonyos életkor elérése után szinte egész nap különféle szerepeket játszanak: boltosat, orvososat, autószerelőset, főzőset és a sort a végtelenségig lehetne folytatni. Az anyukák, apukák, gondozók, testvérek, rokonok, barátok és a környezetünkben élő emberek megannyi mintával szolgálnak, és a gyermekek észrevétlenül megfigyelik a számukra szimpatikus embereket és elfoglaltságokat, hogy aztán beépítsék őket a mindennapjaikba. Jogosan merül fel a szülőben a kérdés, miért nem nyílt eddig még kifejezetten szerepjáték bolt a legkisebbek számára.

Ha jobban belegondolunk, akkor persze megtaláljuk a kérdésre a választ, de hogy biztosra menjünk, járjuk együtt körbe ezt az igencsak fontos témát, Szerepjátékok nélkül ugyanis a gyermek fejlődése biztosan nem fog tudni ugyanolyan mederben folyni.

De mire is jó a szerepjáték?

Kívülről talán “csak” kedves kis játéknak tűnik, sőt talán az is felmerül a szülőkben, hogy vajon mit is fejleszt az, ha megint megfőzi a gyermek a zöldborsófőzeléket, vagy ha ötvenedjére adja be a testvérének az injekciót.

Mi azonban arra biztatjuk a szülőket, hogy teremtsenek minél több lehetőséget a gyermekeknek arra, hogy szerepjátékot játszhassanak, mert ez rendkívüli módon elősegíti a gyermek szocializációját.

A mindennapi életből ellesett szerepek és minták követése ugyanis megtanítja a gyermeket arra, hogyan működik a világ: hogyan tudnak a boltban kérni, hogyan kerül az asztalunkra az étel, és mi történik a háziorvosnál.

Ezáltal jóval magabiztosabban mozognak majd az ilyen helyzetekben, sőt akár a későbbi hivatásuk magjai is elültetésre kerülhetnek. Kínálatunkban természetesen számtalan szocializációt fejlesztő vidám szerepjátékot találsz, így bátran válogathatsz.

Mit ajánlunk gyermekednek a mi szerepjáték boltunkból?

Természetesen elsődlegesen mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy a gyermeked érdeklődési körét vedd figyelembe, hiszen nálad jobban senki sem ismeri őt. Ha tudod, hogy imád a konyhában sürögni, vagy ha él-hal azért, hogy autószerelős könyveket lapozzon, esetleg a kerti munkákat imitálja lelkesen, akkor olyan típusú játékokat érdemes számára választani!

Kínálatunkban megtalálsz mindent, amire csak a gyermekednek a szerepjátékhoz szüksége lehet.

Így aztán a fából készült fűnyíró, a mindenféle kiegészítőkkel turbózható gyermekkonyha, az orvosi szett vagy a szerszámoskészlet mind-mind nagyszerű szolgálatot tesznek majd gyermeked fejlődése, fejlesztése során!

Bár alapvetően egyik játékunk sem köthető nemekhez, azt talán nem túlzás állítani, hogy a lányoknál hatalmas sikert arathatsz egy sok kiegészítővel rendelkező piknikkosárral, és akár veled, akár a kis barátnőivel nagyszerű játékpiknikeket csaphat a kert árnyas részén.

Játék után persze nem maradhat el a finom gyümölcssaláta és fagyi kombinációja, minden gyermek odasereglik majd. Igen, még a fiúk is, akik közben vidáman barkácsolhatnak a fa szerszámosládika tartalmával.

Próbálj időtálló játékszereket választani!

Persze nem lehet minden játékot megvenni - hiába is lenne kimondottan csak szerepjáték bolt -, sőt még csak törekedni sem kell rá, de az a kevés, amit veszel, mindenképpen legyen kiváló minőségű.

Lehetőleg érdemes fából vagy egyéb természetes anyagokból készült játékot választani, mert egyrészt a természetes anyagok jobban fejlesztik a gyermekeket, másrészt sokkal strapabíróbbak, így akár több gyermeket vagy akár több generáció gyermekeit is kiszolgálják.

Ha úgy érzed, meglepnéd valamivel a gyermeked, de nem vagy biztos a választásodat illetően, akkor fordulj bátran hozzánk!

Az oldal tetejére