Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
>> -5% EXTRA KEDVEZMÉNYKÓD: KUPONMANIA2023 <<

Miért érdemes memóriafejlesztő játékokat vásárolni a gyermekünknek?

Mint azt bizonyára te is tapasztaltad, a gyerekek emlékezőképessége egészen fantasztikus, legfőképpen akkor, amikor valami klassz programról vagy beígért ajándékról, édességről van szó. Persze minden egyéb esetben is tökéletes szivacsként működik az agyuk, de azért sosem árt memóriafejlesztő játékokkal edzeni őket. 

 

Bár szülőként érdemes előre felkészülni arra, hogy rommá fognak verni minket minden memóriajátékban, de talán az nem is olyan nagy baj, hisz az öröm az arcukon, valamint a fejlődésük a legnagyobb kincs egy szülő számára.

De miért olyan fontos a memória fejlesztése, és egyáltalán hogyan történjen? Ennek járunk most utána ebben a blogbejegyzésünkben.

Miért fontos az emlékezet trenírozása?

A memóriát és a figyelmet tízéves korig lehet a leghatékonyabban fejleszteni, ezért azt tanácsoljuk, semmiképpen se hagyd ki ezt az aranyat érő lehetőséget.

A figyelem, a koncentráció és a rövid valamint a hosszú távú memória lesz az, ami a gyermeked előmenetelét támogatni fogja. Gondolj csak bele, mennyi új információ és impulzus éri akár az óvodai, akár az iskolai időszak alatt! Ezeket neki mind tárolni és alkalmazni kell, hogy sikeresen vegye az akadályokat.

Persze minél kisebb egy gyermek, annál nehezebben tud huzamosabb ideig összpontosítani, de ahogy halad előre a fejlődésben, úgy fogja tudni egyre jobban szabályozni a figyelmét.

Ezért aztán óva intünk attól, hogy nagy eredményeket várj el a totyogódtól, ugyanakkor érdemes mindig megfigyelni, mennyire tud elmerülni egy-egy játékban.

Ha még az iskola kezdése előtt is csak bele-belekap játékokba, és nehezen mélyül el, akkor mindenképpen érdemes szakember segítségét igénybe venni.

Addig azonban érdemes olyan memóriafejlesztő játékokat választani, amelyek fejlesztik a gyermek emlékezetét, és időről időre levenni ezeket a polcról, hogy játszatok vele. Ez persze csak egy szelete a gyermeked fejlesztésének, olvasd el korábbi blogbejegyzéseinket, ha szeretnéd tudni, mire érdemes még odafigyelni.

Milyen memóriafejlesztő játékokat választhatsz?

De térjünk vissza az emlékezetre és a koncentrációra! Számtalan memóriafejlesztő játékot találsz a kínálatunkban, ezek közül mutatunk pár közkedvelt darabot!

A klasszikus memóriajátéknál jobb aligha létezik a piacon, ahol a fából készült kis négyzeteket minta szerint tudjátok párosítani, de ha az állatos mintákat jobban szereti a gyermeked, válassz neki abból a fajtából! A Bajo állatos memóriajátéka 36 darabból áll, gyönyörű rajzok vannak rajta. Ezzel egyúttal az állatneveket is gyakorolhatjátok.

Hasonlóan jó választás lehet a dominó is, de az egyensúlyozó kavicsok és az egyensúlyozó delfines fajáték is nagyszerűen fejlesztik majd a gyermeked koncentrációját. 

Fontos, hogy minden esetben vedd figyelembe az életkori ajánlásokat, nehogy kudarcélményt okozz a gyermekednek!

Törekedj a természetességre!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a természetes anyagok, a megnyugtató, kellemes színek mennyivel jobb játékélményt okoznak a kicsiknek, hiszen a természetes alapanyagok érintése teljesen máshogy indítja be az agyi reakciókat, ezáltal a fejlődés is sokkal hatékonyabban fog végbemenni. 

Hasonlóan fontos a színvilág megválasztása, hiszen a harsány, villódzó színek nekünk felnőtteknek sem tesznek jót, nemhogy még a gyerekek fejlődés alatt álló agyának! Persze ismerkedjen meg minden színnel, de törekedjünk a kellemes, barátságos színvilág megteremtésére a játékokat illetően is. Ha így teszünk, gyermekünk fejlődéséért garantáltan mindent elkövettünk, és hátradőlhetünk!

Ha elbizonytalanodtál, vagy csak kérdésed merült fel a memóriafejlesztő játékokkal kapcsolatban, keress minket bátran!

Tartalomhoz tartozó címkék: fejlesztő játék természetes játékok
Az oldal tetejére