Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Melyek a tökéletes kézügyesség-fejlesztő játékok?

Gyerekjátékot vásárolni nem egyszerű, és ebbe természetesen beletartoznak a kézügyesség-fejlesztő játékok is. Annyi minden feltételnek kell megfelelnie egy tökéletes játéknak, hogy sokszor azt hiszi a szülő, hogy nem is létezik ilyen.

Egyrészt biztonságosnak kell lennie, hogy ne jelentsen a gyermekre veszélyt, másrészt valóban olyan kialakításúnak kell lennie, hogy elérje a célját, harmadrészt nem árt, ha tartós, hogy ne két hónap után kelljen újra megvásárolni egy hasonló terméket, és a bónusz, hogy még a természetnek se árt vele. Ugye, mennyi feltétel?

Szerencsére a mi játékaink ezt sorra teljesítik, ezért is kerülhettek be a webshopunk természetes és vidám játékai közé! Ezzel a blogbejegyzésünkkel segíteni szeretnénk neked a választásban, hogy minél nagyobb örömet szerezhess gyermekednek!

Miért fontos, hogy fejleszd a kézügyességet?

A gyermekek kezdetben elnagyolt mozgása a hetek, hónapok elteltével egyre finomodik, és mindinkább gördülékennyé válik a kéz és a szem összehangolása is.

Talán nehéz elképzelni, de gyermekednek a finommotoros képességeit valóban “edzeni” kell. No, nem felszólításra működik ez természetesen, de tudsz neki olyan, finommotorikát fejlesztő játékokat választani, amelyek gondoskodnak arról, hogy önfeledt játék közben észrevétlenül fejlődjön a kéz és az ujjak mozgása.

Mind az evőeszközök használatában, mind pedig a ceruza fogásában fontos szerepet fog játszani az, hogy kellőképpen odafigyeltetek-e a mozgásfejlődés ezen részére. Mindenképpen erősen ajánlott kiemelten foglalkozni a kérdéssel, hiszen egy-egy kimaradt mozgásfejlődési szakasz a későbbiekben gondot jelenthet, és akár figyelemzavarhoz vagy tanulási zavarhoz vezethet.

Milyen kézügyesség-fejlesztő játékok közül választhatsz?

De hogy ne csak az elméletről szóljunk, mutatjuk, melyek a legnépszerűbb kézügyesség-fejlesztő játékok a webáruházunkban!

A klasszikus játékokkal nyitjuk a sort, így a színes vagy natúr fa építőkockák, a szivárvány vagy épp a fakirakók mind-mind elősegítik, hogy az apró ujjacskák egyre pontosabban és célzottabban tudjanak működni. Hasonló célt szolgálnak az egyensúlyozó kavicsok, amelyek aztán tényleg tökéletesen szabad játékot biztosítanak!

A kicsit nagyobbak már a vidámparkból is ismert halfogó ügyességi játékkal is próbálkozhatnak, vagy éppen a golyós egyensúlyozó játékkal tehetik próbára a türelmüket is egyben!

Szerencsére otthon is akad számos lehetőség arra, hogy gyermeked kézügyességét fejleszd, igyekszünk otthon megvalósítható fejlesztő ötletekkel is támogatni a tudatos szülőket, mert a boltban kapható játékok és az otthoni gyurma, tészta, ceruza, zsírkréta tökéletesen kiegészítik egymást, hogy gyermeked minél szebben fejlődjön!

Csak természetesen!

Ha a gyermekedről van szó, nyilván minden követ megmozgatsz, és az utolsó csillagot is lehozod az égről, mi most mégis két megnyugtató gondolattal zárnánk cikkünket.

Először is, ne feszülj rá a témára, hagyd, hogy a gyermeked játsszon, hogy elmerüljön a saját világában, semmiképpen se akard erőnek erejével fejleszteni! Hagyd, hogy a természet végezze a dolgát, hiszen minden játékkal töltött perc egyben fejlődés, fejlesztés is. Igen, még az is, ha csak egy szál cérnával játszik.

Végezetül egy másik fontos szempont: ha természetes alapanyagból készült játékot adsz gyermeked kezébe, akkor már egy fontos lépést megtettél, mivel a természetes anyagok sokkal jobb hatással vannak a fejlődésre, mint ha műanyag játékokkal játszana.

Tekintsd meg kínálatunkat, és találd meg gyermekednek a tökéletes természetes és vidám játékot!

Tartalomhoz tartozó címkék: fejlesztő játék finommotorika
Az oldal tetejére