Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Logikai fajátékot keresel?

A felnőttek döntő többsége már tökéletesen tisztában van azzal, hogy mennyire fontos a logikus gondolkodás, így aztán nem meglepő módon a tudatos szülők gyakran keresnek logikai fajátékot kisbabájuknak vagy totyogójuknak.

Igen, bármilyen hihetetlenül is hangzik, akár már másfél éves kortól érdemes hangsúlyt fektetni arra, hogy a logikai gondolkodásmódját fejleszd a gyermekednek, hiszen az életkorának megfelelően kiválasztott játékszerekkel mindezt valóban játszi könnyedséggel tudod megtenni.

De miért is fontos a logika, és hogyan tudod fejleszteni? Ennek fogunk utánajárni ebben a blogbejegyzésben.

Mire jó a logika?

Míg gyermekként óvodába és iskolába jártál, bizonyára neked sem volt annyira fontos, hogy logikusan gondolkodj. Persze a tanárok és a nevelők mindig sulykolták, hogy ez mennyire nélkülözhetetlen képesség lesz, de talán addig nem hittél nekik te magad sem, amíg el nem kezdtél dolgozni, vagy épp saját családot nem alapítottál.

A stratégiai gondolkodás, a lépéseid megtervezése, azok hatásainak a felmérése mind-mind fontos szempont akkor, amikor egy-egy projekten dolgozol, vagy amikor a döntéseid következményét próbálod megjósolni. Előtérbe kerül akkor is, mikor egy-egy problémát kell megoldj, vagy amikor éppen a zsúfolt családi hétköznapok logisztikáját akarod megszervezni. Mindegyik helyzetben jól jöhet egy kis logika.

Így aztán, ha tudatos szülőként szeretnél mindent megadni a gyermekednek, akkor mindenképpen szánj időt arra, hogy olyan játékokat is vásárolj neki, amelyekkel a logikáját fejlesztheted. Mutatjuk is, hogy mit érdemes kosárba tenned!

Logikai fajáték: szórakoztat és fejleszt!

A fajátékok már évszázadok óta tartják vezető pozíciójukat a gyermekjátékok területén, és bár talán a kétezres évek elején akadt pár olyan év, amikor a fogyasztói társadalom által létrehozott színes-szagos-harsány műanyagból készült játékok látszólag átvették a vezetést, szerencsére a fajátékok kiállták az idő próbáját.

Minden életkornak megvannak a különlegességei, de már egészen pici kortól adhatsz gyermeked kezébe logikai fajátékot, no meg persze minden egyéb természetes és vidám játékot!

A gyerkőcök már másfél éves kortól eljátszanak az állatos kirakókkal, amelyek csupán négy-öt-hat darabból állnak, de kezdetben ez is tökéletesen elegendő.

A fa építőkockák akár natúr, akár színes kivitelben végtelen játéklehetőséget rejtenek magukban, többek között fejleszteni fogják a gyermeked stratégiai gondolkodását, hiszen a lurkóknak végig kell gondolniuk, hogy mi szükséges ahhoz, hogy elkészüljön a nagy mű - legyen az ház, garázs, asztal vagy út.

A logika mellett a finommotorikus mozgásnak is kedveznek az egyensúlyozó kövek: a velük való játék során gyorsan meglátszik minden mozdulat következménye.

Nagyobb gyerekekkel pedig akár családilag elő lehet kapni a jó öreg Jengát a hosszú őszi-téli estéken, és izgalmas óráknak nézhettek elébe, amint azt mérlegelitek, melyik faelemet tudjátok következmények nélkül elmozdítani a helyéről.

Ha tehát valaha is azt hitted, hogy egy fajáték unalmas, akkor talán most már másként vélekedsz erről az időtálló játéktípusról!

Bátran válassz természetes és vidám játékot!

Ha jót szeretnél tenni a gyermekeddel és persze a bolygónkkal is, akkor mindenképpen a természetes alapanyagból készült játékok mellett döntesz. Ezeknek a játékoknak ugyanis már a gyártása során is ügyelnek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak, illetve nagy gondot fordítanak a minőségre is, így biztos lehetsz abban, hogy tartós játékot veszel, amivel akár még az unokád is játszhat majd.

Azért ez elég szép jövőkép, ugye? Tedd meg az első lépést, válassz logikai fajátékot a kínálatunkból!

Az oldal tetejére