Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
>> -5% EXTRA KEDVEZMÉNYKÓD: KUPONMANIA2023 <<

Ezért hasznosak az egyensúlyozó játékok gyerekeknek!

Teljesen természetes a szülők részéről, hogy minden fejlődési szakaszban igyekeznek megadni a szükséges eszközöket a gyermeküknek, hogy azok a lehető legoptimálisabban fejlődjenek. Éppen ezért egy ponton mindig előkerülnek az egyensúlyozó játékok gyerekeknek.

 

Bár mi, felnőttek hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mennyire nem egyszerű feladat az egyensúlyozás, szerencsére a játékgyárók nem tettek így, ezért számtalan olyan játék kapható, amely a gyermekek egyensúlyérzékét vagy egyensúlyozásra való képességét hivatott fejleszteni. Hogy miért is olyan fontos ez, elolvashatod ebben a blogbejegyzésünkben!

Egyensúlyozó játékok gyerekeknek? Igen!

Nehéz eldönteni, hogy melyik készség fontosabb, hiszen egyik nélkül sem lehet meglenni, ellenben minden gyermek más és más. Mindenki ügyes valamiben, mindenki másban ügyes.

A mozgáskoordináció és a finommotoros mozgás ellenben minden kisgyermek esetén fejlesztendő terület, hiszen míg eleinte a nagymozgások mennek csak, addig egy idő után ennek finomodni kell, hogy aztán megfelelően tudjon majd finomabb, kisebb mozgásokat elvégezni, ami elengedhetetlen az írás, az evés vagy bármi más hétköznapi tevékenység során.

Közkedvelt a külön erre a célra kifejlesztett egyensúlyozó delfin fejlesztő fajáték, amelyet akár társasjátékként is lehet használni, de persze a gyermek egyedül és szabadon is játszhat vele: apró ujjacskáival valódi kihívás lesz a delfin hátára pakolni a sok kis színes tengeri lényt, hogy aztán együtt vígan úszkálhassanak a gyerekszoba szőnyegóceánjának habjai között!

Miközben gyermeked rakosgatja a halacskákat, medúzákat, észrevétlenül fejlődik a türelme, a koncentrációs képessége és természetesen a finommotoros mozgása is!

Ugyanilyen jó szolgálatot tesz a nyuszis golyós egyensúlyozó fejlesztő fajáték is, ahol a kis golyócskákat kell célba juttatni. Ehhez is kitartás kell!

A rókás egyensúlyozó játékban pedig a dobókocka mutatja meg, mikor milyen színű elemet kell feltenni a tálcára. Vigyázzatok, le ne boruljon mind!

 

 

A gyerek játszik, a gyerek fejlődik

Sokan túlmisztifikálják a fejlesztést, és gyakorlatilag “fejlesztőórákat” tartanak otthon a gyermeknek, de sajnos épp ezzel veszíti el a tevékenység a játékos jellegét.

Ezért aztán bármilyen hihetetlen is, nem kell mást tenned, mint a megfelelő játékot kiválasztani, és hagyni, hogy a gyermek szabadon játszhasson és elmélyülhessen az új játékszerében.

Hogy mikor melyik játék a jó, az sok mindentől függ. Blogunkban minden fejlesztendő területre kitérünk, ezért ha inspirációra vágysz, ha tudni szeretnéd, milyen természetes és vidám játék fejlesztené gyermeked finommotoros mozgását, érzelmi intelligenciáját, figyelmét, logikáját, mozgáskoordinációját vagy szociális képességeit, akkor olvasd el írásainkat!

Szervezd okosan gyermeked játékát!

Mindenki a legjobbat szeretné a gyermekének, de mivel minden szülő emberből van, ezért olykor hiba csúszik a gépezetbe. 

A játékok terén három dolgot érdemes szemmel tartani:

  1. Sose legyen elöl minden játék, rotáld, és így egyrészt könnyebben tud a játékaira koncentrálni a gyermeked, másrészt nem fogja megunni az összeset egyhamar.
  2. Csak ép játékokkal engedd a gyermekedet játszani, és mivel a műanyagok hamar törnek, érdemes természetes anyagú játékokkal felszerelkezni.
  3. Felejtsd el a túlstimuláló, mindent a gyerek helyett elvégző eszközöket, térj vissza a gyökerekhez, válassz természetes és vidám játékokat! Az egyensúlyozó játékok gyerekeknek épp ilyenek!

Ha mégis úgy érzed, nem tudod, melyik játék illik a legjobban a gyermekedhez, fordulj bátran hozzánk tanácsért!

Az oldal tetejére