Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<< SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL  >> << SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL >>

Amik nem hiányozhatnak egyetlen gyerekszobából sem: a fa állatfigurák

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden gyerekszoba nélkülözhetetlen kellékei a fa állatfigurák, hiszen rengeteg funkciót töltenek be, és számtalan dologban segítik a gyermekek fejlődését. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy minden gyermek életterében megtalálhatóak legyenek ezek a szépen megformált, barátságos kis állatkák.

Melyik gyerek ne örülne, egy-egy kedves állatfigurának? Nem is kell tudniuk, hogy a velük való játék számukra igencsak hasznos. Elég, ha te tudod, hogy jót teszel a gyermekeddel, ő csak élvezze a játékot!

Ebben a blogbejegyzésben arról olvashatsz majd, hogy miért is van akkora jelentőségük ezeknek az aprócska állatoknak, és mivel tudnak hozzájárulni a gyermeked fejlődéséhez.

A nyílt végű játékok jelentősége

Sajnos a mai modern világban a fejlett technológiáknak köszönhetően egyre több olyan játékszer kerül a polcokra, amelyekkel csak zárt végű játék válik lehetségessé, fokozatosan kiszorítva azokat, amelyek nyílt végű játékokhoz alkalmasak. Mi ez ellen próbáljuk felvenni a küzdelmet, ezért a természetes anyagokból készült játékaink között a legtöbb olyan, amely többféleképpen is felhasználható.

Hogy mi is a különbség a nyílt és a zárt végű játék között? Amíg a zárt játék nem hagy teret a fantáziának, addig a nyílt végűek végtelen lehetőséget rejtenek magukban, így a gyermek teljesen szabadjára engedheti a képzeletét, nem szab neki semmi gátat. Ezzel természetesen fejlődik a kreativitása, a logikája és a problémamegoldó képessége is.

A természetes anyagú játékok döntő többsége kreatívnak minősül, és egyaránt tud fejleszteni memóriát, figyelmet, finommotorikát, mozgáskoordinációt, érzelmi intelligenciát, szociális képességeket, érzékelést, észlelést vagy épp a zenei előmenetelt. Rajtad áll, hogy melyiket érzed fontosabbnak a gyermeked esetén, de a jó hír, hogy egy fajáték több mindent is tud fejleszteni épp a sokféle felhasználhatóság okán.

Számos ilyen játék létezik, így ha érdekel, hogy milyen játékkal mit tudsz fejleszteni, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzéseinket!

A tökéletes megoldás: a fa állatfigurák

Ha igazán sokoldalú játékszert szeretnél, akkor mindenképpen érdemes szétnézni a fa állatfigurák között, hiszen ezek a szemet gyönyörködtető csodák igencsak hasznosak.

Egyrészt ha gyermeked kedvenceit válogatod össze, akkor egészen biztosan szívesen vonja bele majd az állatkákat a játékaiba, másrészt pedig ezzel a játéktípussal gondoskodsz arról, hogy gyermeked több készsége is fejlődhessen.

Játszhat velük egyensúlyozós játékot, tanulhat rajtuk színeket, formákat, utánozhat állathangokat, eljátszhat velük számtalan gyerekmesét, verset vagy mondókát, bevonhatja őket a szerepjátékokba, hogy csak a legalapvetőbb felhasználásukat említsük.

Ne érd be kevesebbel!

Nincs az a szülő, aki ne a legtöbbet szeretné megadni a gyermekének, így ha van lehetőséged, akkor mindenképpen válaszd a természetes és vidám játékainkat a csillogó-villogó-sípoló-éneklő, műanyagból készült játékok helyett! Adj gyermeked kezébe tartós, strapabíró és értékálló fa állatfigurákat, például a Bajo márkájú Dinoszauruszok fajáték szettet!

Végül, de nem utolsó sorban érdemes azt is fejben tartani a gyerekjáték kiválasztásakor, hogy a természetes anyagok tapintása teljesen más agyi folyamatokat indítanak el a gyerekekben, mint a műanyagé.  A gyerkőc minden készsége jobban tud fejlődni, ha élettel teli játékokkal veszed őt körbe, nem pedig mesterségesen előállított gyártmányokkal.

Ha kétséged van azt illetően, hogy melyik játék lehet most a legjobb választás a gyermekednek, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

Az oldal tetejére