Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
>> -5% EXTRA KEDVEZMÉNYKÓD: KUPONMANIA2023 <<

Ami minden gyerekszobába kötelező: játék edénykészlet

Ugye egyetértünk abban, hogy akár kisfiúról, akár kislányról van szó, minden gyermek szobájában helye van a játék edénykészletnek, hiszen az étkezés mindenkit érintő kérdés. Sőt, köztudott az is, hogy milyen sok férfi szeret sütni-főzni, nem véletlenül kerül ki annyi sztárséf a férfiak közül.

Ennek az alapjait gyerekkorban teheted le, hiszen teljesen természetes igény a gyerekek részéről, hogy az életük egyik legmeghatározóbb elemét, az étkezést becsempésszék a játékaik közé. Ebben leszünk a segítségedre mi, valamint a mi természetes és vidám játékaink!

Miért szeretnek a gyerekek az étellel játszani?

Persze most nem a valódi ételekre gondolunk, hiszen minden szülő nagy gonddal tanítja gyermekét az étel szeretetére, megbecsülésére, valamint az önálló étkezésre.

A totyogók életének meghatározó része már életük első pár hónapjától kezdve, hogy látják, anya vagy apa süt és főz, bevásárol, mosogat, felkarikáz, megken, önt, tálal, kever, hámoz, magoz, reszel. Megannyi érdekes tevékenység, amely azért foglalkoztatja a gyermeket annyira, mert a szülőket utánozva próbálja elsajátítani a felnőttektől ellesett mintát.

Ezért aztán jó, ha van játék edénykészlet a háznál, amelyet nálunk az Erzi fajátékok között találsz. A szettet természetesen követik majd a zöldségek, gyümölcsök, húsok, pékáruk, tejtermékek és persze az ételkülönlegességek is.

Minél több mindennel megismerteted a gyermekedet, annál színesebb lesz a világa. Érdemes tehát akár a rendes konyhában berendezni neki egy kis sarkot, akár egy játék konyhát felállítani, ahol ő maga is el tudja játszani a háziasszony/háziúr szerepét. 

Vásároljon be, készítsen reggelit, vágjon pizzát, süssön muffint épp úgy, mint a nagyok. Szerencsére a természetes alapanyagokkal dolgozó partnereink szebbnél szebb játék ételeket gyártanak olyan széles választékban, hogy gyakorlatilag az összes nemzetközi konyha kellékeit sikerül felvonultatnunk. A választás most már a tiétek!

És hogy miért olyan fontos a boltos-főzős játék? Mutatjuk is!

Játék edénykészlet a fejlődés szolgálatában

Laikusként akár azt is hiheted, hogy ez a boltosdi/konyhásdi csupán egy úgymond felesleges játék, hiszen mégis mit fejleszt? Mert az rendben van, hogy bizonyos játékok fejlesztik a mozgáskoordinációt, ahogy arról korábbi blogbejegyzésünkben írtunk is, de miért hasznos a játék edénykészlet a gyermeked számára?

A kulcs a szerepjáték. A gyerekek már egészen pici kortól szeretnek különféle szerepekbe bújni, és aszerint játszani. Ezzel tulajdonképpen nem csinálnak mást, mint hogy begyakorolják azt, amit nap mint nap tőled/tőletek látnak. A saját szintjükön dolgozzák fel a látottakat, hallottakat - természetesen játékos formában. 

Ezzel láthatatlanul fejlődik a szocializációs képességük, hiszen megtanulnak együttműködni, elsajátítják a való világ szabályait. 

Ebben lehetsz te a gyermeked segítségére azzal, hogy minél több olyan természetes alapanyagból készült játékot biztosítasz neki, hogy kedvére játszhasson bármelyikkel.

Nemtől függetlenül nézz minden gyerekjátékot!

Kicsit nehéz talán így tekinteni a játékokra, hiszen ősidők óta léteznek a fiús és a lányos játékok, azonban ezeket a kategóriákat csupán mi, felnőttek alkottuk. Hagyjuk meg a gyereknek, hogy a saját érdeklődési köre szerint játsszon! Ha ehhez ötvenféle játék étel kell és hozzá játék edénykészlet, akkor azt a webshopunkban megtalálod! 

Segítsd gyermeked, és lehet, hogy a következő Széll Tamás vagy Mautner Zsófi első konyhájához járulsz hozzá!

Az oldal tetejére