Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<< SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL  >> << SZABASÁG MIATT A KISZÁLLÍTÁS MÁRCIUS 5. UTÁN TELJESÜL >>

Állat puzzle, ami minden korosztályt elszórakoztat!

Ha van valami olyan játék, ami garantáltan minden korosztályt hosszú időre leköt, akkor az a kirakós. Ezen belül pedig az állat puzzle különböző nehézségi szinteken való kirakása okoz különösen nagy boldogságot szinte mindenkinek.

Persze mást fog kirakni egy kétéves, mást egy tizenöt esztendős és megint mást mi, szülők a nagyszülőkkel karöltve. Ez azonban a legkevésbé sem vesz el a dolog értékéből, sőt!

Éppen ezért úgy határoztunk, hogy a mai blogbejegyzésünket ennek a játéktípusnak szenteljük, hogy kiderítsük e termék népszerűsége okát, valamint megnézzük azt is, hogy miért ilyen hasznos ez az apró részekből nagy egésszé összeálló játékszer!

Állat puzzle, avagy lefektetheted a logikus gondolkodás alapjait!

Sok minden van, amit szeretnénk mihamarabb átadni a gyermekünknek. Ilyen többek között a logikus gondolkodás, hiszen ez a későbbiek folyamán mindennek az alapját képezi majd.

Bár ez még nagyon távlatinak tűnik, de mind a kritikus, mind pedig a stratégiai gondolkodás alapjának magvai itt szóródnak el. A logika fejlesztése sosem szabad, hogy erőltetett körülmények között történjen, hiszen a gyermekből ellenállást váltunk ki csupán.

Ilyenkor kell előkapni célirányosan a logikus gondolkodást fejlesztő játékszereket, és a gyermek az új játék örömével és lelkesedésével eltelve észrevétlenül ügyesedik és okosodik majd.

Erre természetesen egész sor vidám és természetes alapanyagból készült játék teremt lehetőséget, így semmiképpen sem kell elkeseredni, ha nem tudod most így, gyorsan elsőre, hogy mivel is tudnál segíteni a gyermekednek. Minden életkor más jellegű játékot követel meg, ezért más módon kell fejleszteni egy 1 éves gyermek és egy 5 éves gyermek logikáját.

Milyen kirakósok közül válogathatsz?

A kirakós persze mindenkinek jó móka, sőt még az időseknek is kiváló agytornát jelent. Miért lenne ez a kicsikkel másként?

Míg a legkisebbnek csak a megfelelő állatot kell a megfelelő formába helyezni a táblán a nagy méretű erdei állatos puzzle készlet esetében, addig a kicsivel nagyobbak már egy komplett képet is kirakhatnak. Persze ne gondolj túl sokra: az Adam Toys márkájú sarkköri állatok ötrétegű puzzle kiváló logikai gyakorlat lesz majd. Ahogy a nevében is szerepel, öt rétegben lehet elhelyezni a kirakókat, minden alkalommal más állatot kapva végeredményként. Igazi titkokat rejt a mély, ki tudja, melyik állat alatt ki lakik?

Az igazán haladók, vagyis a nagycsoportosok a Graffaló mintázatú kockákkal is próbálkozhatnak, ahol többféle kép is kirakható, sőt akár komplett történet is kerekíthető belőle. A Bajo márkájú termékek egyébként is közkedveltek.

A nehézségi szint az állat puzzle esetében kiemelkedően fontos!

Mindig hangsúlyozzuk, hogy érdemes alaposan megnézni, hány éves gyermekeknek ajánlott egy-egy játékszer, mert ha rosszul választunk, azzal a gyermekünk örömét tesszük tönkre.

Gondolj csak bele a kirakós játékok esetében, mit is jelenthet ez! Ha túl könnyűnek találtatik a játék, akkor hamar félretolja a gyermek, megunja, hiszen nem jelent semmilyen kihívást. Ha viszont túl nehéz számára a feladvány, akkor a csalódottság és a kudarc fogja vele félrerakatni az oly szép és vidám játékot. Veszélyes terep ez, hiszen könnyen lehet, örökre elvesszük a kedvét a puzzle amúgy mesés és rendkívül hasznos világától.

Tekintsd meg webáruházunk teljes kínálatát, és amelyik állat puzzle termék felkelti az érdeklődésedet, kattints rá, ugyanis az adatlapján meg fogsz találni minden információt, amely a felelősségteljes vásárláshoz szükséges lehet majd a számodra!

Az oldal tetejére