Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<< 20.000 FT FELETT VÁLASSZ AJÁNDÉKOT >> << 20.000 FT FELETT VÁLASSZ AJÁNDÉKOT >>

A gyerekkori géppark elengedhetetlen kellékei a fa járművek

Amikor megszületett a gyermeked, bizonyára te magad is fogadkoztál, hogy biztosan nem fogod magad túlvásárolni játékokból, és a fa járművekből is csak pár darabot fogsz beszerezni, persze ha a gyermek, legyen akár fiú, akár lány, érdeklődést mutat a járgányok iránt.

Csakhogy aztán jönnek a szorgos járműveket bemutató könyvek, a gyermek élőben lát sokféle négykerekűt, és végül, miután úgy tűnik, hogy felborul minden terv, egyszer csak ott lesz egy kész géppark a gyermekszobában. Ismerős a helyzet? 

Mai bloggcikkünkben segítünk neked okokat találni arra, hogy miért jó, ha nem szabsz gátat a gyermek négykerekűek iránti lelkesedésének, valamint arra is kitérünk, milyen járműveket érdemes beszerezni!

Miért jó a gurulós játék?

Míg totyogó korban teljesen természetes, hogy különféle járássegítőkkel támogatjuk gyermekünk első, bizonytalanabb lépteit, addig utána sem marad el a gurulós játék, csak immáron más formában. Az igazat megvallva, jobbat aligha tehetne a gyermek, mint hogy ezekkel játsszon, hiszen számtalan fejlesztő hatása van mindennek, ami gurul.

Többek között támogatja a gyermek mozgáskoordinációját, megtanulja az ok-okozati összefüggéseket, elsajátítja, hogyan becsülje fel a tettei következményét, és logikus gondolkodásra sarkallja őt már akár egy jármű is.

Ha pedig kifejezetten a címben nevezett játékszereket nézzük, akkor ők még a szociális készségeket is fejlesztik, hiszen a járgányok rengeteg szerepjátékra adnak lehetőséget. Pillanatok alatt lehet bárkiből traktoros, tűzoltó, mentős vagy éppen autószállító sofőrje.

Miért jobb fa járműveket vásárolni?

Vegyük például az egyik közkedvelt termékünket, a lovacskát szállító teherautót, amelyet pótkocsival felszerelve vásárolhatsz meg nálunk. A vontató pótkocsija leakasztható, míg a kivehető lovacskával külön is játszhatunk.

Arra talán nem is kell külön kitérni, hogy mennyi mindent lehet játszani vele, azt ellenben mindenképpen fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy a természetes anyagból készült játékainkat nem rövid távra tervezték, így garantáltan nem jársz vele úgy, mint azzal a járművel, amit legutóbb leemeltél egy hagyományos játékbolt polcáról. Ugye nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy azóta az a gép már romjaiban hever?

Sajnos a tömeggyártás a minőség romlását vonta maga után, viszont a gyártóink gondos manufaktúrákként gondoskodnak arról, hogy strapabíró, tartós játékokat alkossanak.

Ha tehát szeretnél minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni magad után, és még spórolnál is, akkor mindenképpen természetes és vidám játékaink közül vásárolj!

Játsszátok el a könyveket és magát az életet!

Végezetül hadd álljon itt a gyermeki fejlődés három fő eleme:

  • az élet, és amit mutatunk belőle
  • a könyvek, amelyeket olvasunk nekik, velük
  • a játékok, amelyek segítségével a gyerkőc újrajátszhatja a való életben látottakat vagy a könyvben olvasottakat.

Ne hagyj hát ki egyetlen lehetőséget se erre, és ha szeretnéd, hogy gyermeked minél jobban fel tudja dolgozni az őt ért élményeket, akkor ne bánj szűkmarkúan a fa járművekkel, hiszen a való életben is cikáznak az autószállítók, a vonatok, a traktorok, a lakókocsik, hogy a zenélő fagyisautóról ne is beszéljünk! Mindegyik kis lurkó számtalan kalandot él át nap mint nap, és ezek mindegyike megelevenedhet a gyerekszoba szőnyegén is!

Ha úgy érzed, némiképp bizonytalan vagy a döntésedet illetően, vagy nem találod azt, amit keresel, akkor keress bátran minket az elérhetőségeinken!

 

Az oldal tetejére